Den har visats på Stadsbiblioteket, Uppsala SciFest, Biotopia och Fredens Hus. Nu kommer den till oss i Rickomberga innan den landar på SLU – utställningen Hållbara Uppsala!

I utställningen presenterar fyra miljöorganisationer  en vision för framtidens Uppsala – om hur vår stad kan uppnå klimatmålen och växa på ett sätt som är bra för både människor och miljö. Tanken är också att öppna upp för diskussioner om vad vi som bor i Uppsala kan göra för att skapa ett hållbart samhälle. Som det är nu använder jordens invånare resurser som inte ryms inom planetens gränser. Vi skulle behöva fyra jordklot om alla skulle leva som vi gör i Sverige idag.

”Det handlar förstås om tillgång på energi och om hur vi kan ordna det med trafiken – men också om hur vi skulle kunna bygga husen och samhället och få plats med nya människor, ordna med toa-avloppet så det kommer till nytta i kretsloppet, hur stad och land ska fungera tillsammans. Det är en massa roliga saker att se fram emot i det Hållbara Uppsala men också förstås en del som somliga kan tycka blir jobbigt…”

Gudrun Utas och Niclas Evaldsson från Jordens Vänner håller i föredrag och diskussion torsdag 11 maj klockan 18.30 i kvartersgården på Otto Myrbergs väg 25. Vi bjuder på fika och smörgåsar!

Läs mer om Hållbara Uppsala.